Nyhedsbrev - Sommer 2023

Livet i Svendborg

Vi skal nu i gang med det første år uden Svendborg Sejlerskole. Vi kan dog stadig følge de mange gæster, som hver uge besøger skolen. I år skal vi tilmed på almindelig sommer sejlads rundt omkring i Danmark.

Som vi tidligere har fortalt, beholder vi rejsebureauet Ship O`høj Sejlerrejser, hvor vi i år har været sidste gang i Caribien og andre oversøiske ture.

Sidste sejlerejse til Det Græske Øhav

Det tegner også til, at vi i år tager den sidste tur i Det Græske Øhav efter rigtig mange gode oplevelser gennem mange år.

Vi har lejet en 46 fods Beneteau sejlbåd med 5 kahytter, rummelig salon, to toiletter med bad og vældig kæmpe cockpit.

Det er den bedste tid på året at opleve Grækenland – først og fremmest med båd, hvor man netop kan opleve at sejle mellem de mange spændende øer, idylliske små samfund og med utallige små tavernaer med friske grønsager, alt frisk fra havet og frem for alt det dejlige milde vejr og fine badevand.

Efter en kort flyvetur på tre timer lander vi i Preveza tæt på Lefkas og midt i det fineste sejlområde i Grækenland.

Vi følger i Odysseus kølvand mod Ittica, Kefalonia og Meganesi

Vi kan glæde os til de hyggelige middage ombord og ser naturligvis frem til de uforlignelige besøg på de græske tavernaer med lækker og billig mad. Her føler man sig velkommen hver gang, selvom grækerne allerede har haft en lang og anstrengende turistsæson.

Vi vil gerne bidrage med nogle af legenderne fra Odysseus eventyr, lidt festlig musik om aftenen samt bidrage til en rar og tryg stemning ombord.

Første rejse: 18. – 25. august            
Pris:13.500 kr.   Ledige pladser

Anden rejse: 25. august – 1. september    
Pris 13.500 kr.    Ledige pladser

 

Kanal Sejlads på de Sydfranske kanaler

Netop hjemvendt fra endnu spændende rundrejse med båd på de sydfranske kanaler.

Vi har nu været langs hele Canal du Medi fra Toulouse til Rhone flodens udløb i Middelhavet og vi glæder os nu til at kunne præsentere en helt unik kanalrejse fra Lez kanalen, der ligger tæt ved lufthavnen i Montpellier, til Beziere.

Turen kommer til at foregå i to scenarier. På den ene del af turen skal vi sejle i Rhône deltaet tæt på Middelhavet.

Her kan vi både tage ned og bade i Middelhavet og glæde os til at besøge de små fisker landsbyer hvor østers, muslinger og fisk bliver landet hver dag i store mængder og nydt på de mange hyggelige restauranter langs kajen. Der er naturligvis masser af vinmarker i baglandet.

Vi vil både besøge Marseillan og Mez som ligger ud til den store sø Thau, hvor alle herlighederne fiskes op.

Vi skal besøge den gamle by Aigues -Mortes, som er en af de ældste byer i Frankrig og blev grundlagt allerede i middelalderen og rummer utallige historier om en dramatisk fortid. Byen er f.eks omgivet af kæmpe mure og tårne og var naturligvis fæstningen fra adgangen til Middelhavet.

Vi vil derefter sejle ind i den egentlige Canal du Medi hvor vi vil stifte møde med sluse systemet, – det er altid en interessant oplevelse at blive transporteret op og ned med landskabet og samtidig tænke på, at de samme sluser har eksisteret siden 16 hundrede tallet.  

Der er vinmarker på begge sider, hvor vingårdene gerne vil have besøg og vise rundt.

Vi skal jo derned i september så vi får lov at følge vinhøsten langs kanalen.

Turen ender i Beziers, – en middelalderby som tårner sig op langs kanalen foran en kæmpe sluse med et løft på over 30 meter.

Vi har tænkt os at samle den første gruppe gæster op ved lufthavnen i Montpellier og sejle til Beziers, derefter skifte hold og sejle tilbage igen.

Båden vi skal sejle i er ca. 15 meter lang, der er 4 rummelige dobbelt kahytter, to toiletter med bad og ikke mindst en stor flybridge i næsten hele skibets længde. Fra flybridgen sidder vi så højt oppe, så man kan se over grøftekanterne og ud over det smukke landskab.

Vi vil veksle mellem at have hyggelige måltider ombord og vi ser naturligvis også frem til en række besøg på de mange spændende franske restauranter.

Første rejse:  8. – 15. september 2023          
Pris: 13.500 kr.  Ledige pladser

Anden rejse:  15.  22. september 2023          
Pris: 13.500 kr.  Ledige pladser    

Hvornår rejser vi?

Få overblik over planlagte sejlerrejser med Ship O´høj eksotiske sejlerrejser.

Vi er registreret i Rejsegarantifonden nr. 1456