Antigua, Guadeloupe og Dominica

Eksotiske sejlerrejser i Caribien

På denne rejse blandt Leeward Islands, vil vi opleve hele spekteret af vidt forskellige samfund i den caribiske ørække fra det rige Antigua, det rigtig franske Guadeloupe og det mest uspolerede Caribien på Dominica.

Vi skal sejle i to katamaraner, som endnu ikke er bestilt. Det er store moderne både med 4 dobbeltkahytter to badeværelser og god plads til alle aktiviteter.

Rejsen starter på Dream Yachts i Jolly Harbour. Herfra sejler vi til Nelson’s Dockyard og centrum af britisk søfartshistorie i Caribien. De prægtige og monumentale bygninger ligger stadig, imponerende velrestaurerede imellem lystyachter fra hele verden.

Her findes de dyreste, de største, smukkeste og ind imellem mest vulgære lystyachter – ofte ejet af nogle af verdens rigeste mennesker, som lever i de fornemme saloner på yachterne, de eksklusive klubber og kasinoerne på land, eller – hvor ellers vore fordomme, om deres utrolige luksusliv, kan placere dem.

Antigua

Vi skal besøge Sct. John’s, – hovedstaden på Antigua, – et sandt tabernakel af markeder med frisk fisk, kød og grøntsager, dyre modebutikker, boder med alskens tingel-tangel, kæmpe krydstogtskibe og primitive fiskefartøjer. Vi er sandsynligvis de eneste sejlende turister.

Havet omkring Antigua er helt turkisblåt omkring øens 360 strande, – en strand til hver dag i året. Syd for øen ligger et kæmpe koralrev formet som en hestesko. Her oplever vi en sand koralhave i alle mulige farver og former.

Højt placeret med udsigt over det meste af øen og Nelson’s Dockyard på Shirly Hills, er der flere gange om ugen levende musik med forskellige steelbands, herlig calypso, reggae og bands med et mere moderne caribisk repertoire og dans, som de unge på disse egne holder af.

Vi får en dejlig havtur med vinden agten for tværs mod Guadeloupe. Vi har hvert år mødt store hvaler i dette farvand.

Efter 8 timers sejlads kommer vi i læ af øen, hvor den store attraktion er Jacques Cousteau Underwater Park, som selv samme har betegnet som et af de fineste dykkersteder i Caribien. Vi kan ankre op for natten lige over hele herligheden af farvestrålende koraller og eksotiske tropefisk.

Guadeloupe

Guadeloupe er en af de største øer i den caribiske ø række og en befolkning på over 300.000 indbyggere.

Øen er formet som en sommerfugl, adskilt af en flod med de høje, vilde regnskove mod vest og det frodige landbrugsland med sukkerrør og bananplantager mod øst. Den vældige naturpark på Basse Terre rummer både vandfald på over 100 meters højde og vulkanen Soufriere, som stadig er aktiv.

Et besøg i Pointe-à-Pitre vil ikke efterlade tvivl om, at øen stadig har tæt forbindelse med Frankrig med alle de franske cafeer, bagerier og restauranter. At skulle proviantere her til de næste dage med mere beskedne forhold, bliver en sand fornøjelse.

Et besøg på byens markedsplads er en sanselig udfordring blandt fiskeboder, farverige kvinder omgivet af bjerge af grønsager og frugt og hele gader med eksotiske krydderier, blomster og sære eleksirer i små flasker. Vi er stort set de eneste turister her.

Allerede næste dag går turen mod Iles Les Saintes, en vidunderlig lille øgruppe syd for Guadeloupe. Vi ankrer op tæt på haven af farvestrålende koraller, papegøjefisk, muræner og blæksprutter.

Her er en idyllisk og afslappet atmosfære i øgruppens eneste by Bourg des Saints. Der er en del dagturister, som på udmærket vis forlader øerne hver dag kl. 5.

Dominica

Næste sørejse er de 25 sømil mod den gamle engelske koloni Dominica.. Her bliver vi budt velkommen af allehånde hjælpere i små både, som tilbyder alt fra frugt og brød, smykker og ekspeditioner i junglen endog håndtering af ankergrej.

Det er venlige mennesker, som søger at skabe en tilværelse under fattige forhold og som altid: “Der findes en stodder og en konge i enhver person, og den du taler til svarer.”

Øen er en af de mindst udviklede i Caribien, den har aldrig været egnet til landbrug på grund af de voldsomme højderygge, – der er heller ikke så mange af de hvide sandstrande, som vi turister sætter så meget pris på.
Til gengæld har øen den mest storslåede natur af alle øerne i de små Antiller.

Her er hele øen en stor botanisk have med ufremkommelig jungle, kogende søer og brusende vandfald og blandt de mere end 160 fuglearter, hører man også papegøjen.
Vandet er dybt helt ind til øen, der er kaskelothvaler tæt langs kysten og vi har set det mest storslåede delfinshow lige uden for ankerbugten.

Vi skal en tur i land og opleve junglen, reservatet for de sidste cariber-indianere og købe billige friske grønsager og frugt i Portsmouth.
Skønt fattigdommen har vi aldrig følt os utrygge, men mere følt os som de eneste turister på øen.

Vi sejler nu igen mod nord langs vestkysten af Guadeloupe og kan glæde os til en afslappet sejlads i læ for vind og sø og med udsigt til det smukke landskab på Guadeloupe.

Og så begynder sejladsen tilbage mod basen, flyvemaskinen, hue og handsker og gensynet med familien.

Priser og praktisk

Inkluderet i prisen 

Vore priser inkluderer: flyrejse, transfer fra lufthavnen til Dream Yachts base, ophold på bådene, leje af båd og udstyr, bådforsikring, bidrag til Rejsegarantifonden, ansvarsrisiko forsikring ifølge EU lov.

Prisen inkluderer endvidere transportskat og passagerafgift Danmark samt ekstern lufthavnsafgift.

Ikke inkluderet

Ikke inkluderet: Afbestillingsforsikring, sygdoms- og hjemtransportforsikring, tilslutning fra provinslufthavn i Danmark.
Udrejse afgift fra Antigua 20 US dollars

Fælleskasse til mad, drikkevarer samt udgifter til immigration etableres ombord. (Normalt 220 Euro for hele perioden).

Hvornår rejser vi?

Få overblik over planlagte sejlerrejser med Ship O´høj eksotiske sejlerrejser.

Vi er registreret i Rejsegarantifonden nr. 1456