Canal du Medi

Kanal Sejlads på de Sydfranske kanaler

Netop hjemvendt fra endnu spændende rundrejse med båd på de sydfranske kanaler. Vi har nu været langs hele Canal du Medi fra Toulouse til Rhone flodens udløb i Middelhavet og vi glæder os nu til at kunne præsentere en helt unik kanalrejse fra Lez kanalen, der ligger tæt ved lufthavnen i Montpellier, til Beziere.

De franske floder

Turen kommer til at foregå i to scenarier. På den ene del af turen skal vi sejle i Rhône deltaet tæt på Middelhavet.

Her kan vi både tage ned og bade i Middelhavet og glæde os til at besøge de små fisker landsbyer hvor østers, muslinger og fisk bliver landet hver dag i store mængder og nydt på de mange hyggelige restauranter langs kajen. Der er naturligvis masser af vinmarker i baglandet.

Vi vil både besøge Marseillan og Meze som ligger ud til den store sø Thau, hvor alle herlighederne fiskes op.

Den gamle by Aigues-Mortes

Vi skal besøge den gamle by Aigues -Mortes, som er en af de ældste byer i Frankrig og blev grundlagt allerede i middelalderen og rummer utallige historier om en dramatisk fortid. Byen er f.eks omgivet af kæmpe mure og tårne og var naturligvis fæstningen fra adgangen til Middelhavet.

Vi vil derefter sejle ind i den egentlige Canal du Medi hvor vi vil stifte møde med sluse systemet, – det er altid en interessant oplevelse at blive transporteret op og ned med landskabet og samtidig tænke på, at de samme sluser har eksisteret siden 16 hundrede tallet.  

Der er vinmarker på begge sider, hvor vingårdene gerne vil have besøg og vise rundt.

Vi skal jo derned i september så vi får lov at følge vinhøsten langs kanalen.

Turen ender i Beziers, – en middelalderby som tårner sig op langs kanalen foran en kæmpe sluse med et løft på over 30 meter.

Vi har tænkt os at samle den første gruppe gæster op ved lufthavnen i Montpellier og sejle til Beziers, derefter skifte hold og sejle tilbage igen.

Båden vi skal sejle i er ca. 15 meter lang, der er 4 rummelige dobbelt kahytter, to toiletter med bad og ikke mindst en stor flybridge i næsten hele skibets længde. Fra flybridgen sidder vi så højt oppe, så man kan se over grøftekanterne og ud over det smukke landskab.

Vi vil veksle mellem at have hyggelige måltider ombord og vi ser naturligvis også frem til en række besøg på de mange spændende franske restauranter.

Priser

Prisen inkluderer

Flyrejse, transfers, ophold på bådene, leje af båd og udstyr, lufthavnsskatter, bådforsikring samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Ikke inkluderet

Afbestillingsforsikring, sygdoms- og hjemtransportforsikring, Sygesikringens gule kort dækker også Grækenland.

 

Eventuelle stigninger i lufthavnsskatter

Bemærk at disse afgifter ofte ændres af flyselskaberne og er derfor med forbehold for ændringer indtil billetten er udstedt.

Vi er registreret i Rejsegarantifonden nr. 1456

Hvornår rejser vi?

Få overblik over planlagte sejlerrejser med Ship O´høj eksotiske sejlerrejser.