Logo Ship O´høj Sejlerejser

Mod fjerne kyster i Fransk Polynesien

Selskabsøerne Bora Bora, Raiatera, Tahaa og Huahine

Efter en række vidunderlig rejser, første gang i 1998, kan vi igen præsentere denne drømmerejse til Stillehavet.

Vi har tilrettelagt denne enestående rejse – dels som sejlerferie med to uger på bådene og efterfølgende en uge indkvarteret på hotel eller pension efter eget valg på Tahiti eller Moorea.

Vi har skønnet, at to ugers ophold derude er for kort tid i forhold til den lange flyvetur. Med endnu en uge på land på egen hånd, håber vi, at dette arrangement kan blive den optimale ferieoplevelse for vore gæster.

Flyrejsen mod Stillehavet

Efter en lang flyverejse, København – Paris – Los Angelos – Tahiti, bliver vi budt velkommen i lufthavnen i Papeete med musik og smukke sirener med blomsterkranse i håret.

Efter en nats søvn i Papeete på Tahiti, har vi endnu en lille times rejse med lokalfly til Raiatera, hvor vi igen kan pynte os med friske blomsterkranse og glæde os til de næste to uger ombord – tæt på Paradis og langt fra naboen.

Efter en lang flyverejse, København – Paris – Los Angelos – Tahiti, bliver vi budt velkommen i lufthavnen i Papeete med musik og smukke sirener med blomsterkranse i håret.

Efter en nats søvn i Papeete på Tahiti, har vi endnu en lille times rejse med lokalfly til Raiatera, hvor vi igen kan pynte os med friske blomsterkranse og glæde os til de næste to uger ombord – tæt på Paradis og langt fra naboen.

Bådene – en 38 fods samt 41 fods katamaran

Vi har lejet to store luksuskatamaraner med 4 gæstekahytter. Vi har haft samme type både før og de fungerer helt optimalt. Der er en stor salon med udsigt over alle herlighederne og et overdækket cockpit med plads til hele gruppen ved selskabelige lejligheder.

Vi regner med 6 gæster på hver båd, hvor der er egen kahyt til par såvel som enlige.

Vi har lejet to store luksus katamaraner med 4 gæstekahytter. 

 

Vi har haft samme type både før og de fungerer helt optimalt.

Der er en stor salon med udsigt over alle herlighederne og et overdækket cockpit med plads til hele gruppen ved selskabelige lejligheder.
Vi regner med 6 gæster på hver båd, hvor der er egen kahyt til par såvel som enlige.

Raiatera og Tahaa

Raiatera og Tahaa ligger tæt på hinanden omkring 90 sømil fra Tahiti.

Vi befinder os på 16 grader syd for ækvator og omkring 150 grader vestlig længde i det enorme Stillehav. Alene Fransk Polynesien dækker et område på størrelse med Europa.

Klimaet er tropisk, der er 30 graders varme året rundt med regntid fra december til april, hvor der også kan være risiko for orkaner.

Derfor har vi valgt, at vi skal rejse i oktober måned, hvor det er trygt at sejle med bådene, solen skinner og vandtemperaturen 27 grader.

Basen ligger smukt placeret på Raiatera, som er hovedøen for de 5 omkringliggende øer.

Øen modtog Kaptajn Cook i 1749 på hans første rejse i Sydhavet og der er stadig velbevarede fortids minder på øen, som vidner om en dramatisk fortid.

Samtidig er øen centrum for handel, skibsværfter og gartnerier med utallige eksotiske blomster, krydderier og fremmedartede frugter og grønsager.

På Tahaa møder vi perlefiskerne, hvor især frembringelsen af de sjældne sorte naturperler, er specielt for øen.

Der er duft af vanilje omkring hele øen fra de mange gartnerier og her findes en fantastisk botanisk have med planter og blomster, som ikke gror andre steder i verden.

Vi har fornøjelsen af at besøge en dansk vaniljefarmer, der har slået sig ned derude med sin Tahaa familie. Dem glæder vi os til at besøge igen.

Befolkningen er venlig og imødekommende, – alle kan synge og danse og musikken er iørefaldende med ukulele, guitar og trommer.

Jeres fremtidige skipper vil hjertens gerne underholde med Tahiti ukulele, når de lokale ikke optræder.

Bora Bora

Fra Tahaa sejler vi ud i Stillehavet de 25 sømil mod Bora Bora. Når vi sejler ind mellem revene, befinder vi os i verdens smukkeste lagune. Vandet skifter i klare linjer mellem tindrende blåt, turkis til alle grønne nuancer.

Se blot korallerneMed snorkel og dykkerbriller venter der sig en fantastisk verden under vandet med eksotiske fisk og farverige koraller, kæmpe rokker som majestætisk glider forbi under os. Der er enorme muslinger, søpindsvin og sære væsener, vi aldrig har hørt om.

Vi kan opleve delfinerne og kæmpe om morgenen ved indgangen til lagunen og den helt store oplevelse er mødet med de kæmpe store djævlerokker, som tager ind i lagunerne på såkaldte renselsespladser. De kan have et vingefang på 6 meter.

De tager imod besøg hver morgen på østsiden af Bora Bora og kan betragtes med normalt snorkeludstyr.

Der er eksklusive hoteller på land og nogle af verdens berømtheder som færdes hjemmevant på øen.En speciel stor oplevelse er at tage ind og spise på Bloody Mary, – den mest kendte og højest estimerede restaurant i Fransk Polynesien.

Huahine

Den næste sørejse går mod Huahine, – et af rejsens absolutte højdepunkter.

Huahine har en vidunderlig lagune beskyttet af det enorme og helt uspolerede koralrev. Det lykkedes os igen at møde en stor gruppe hvaler lige udenfor revet, hvor søen var helt rolig, så de store dyr rigtig kunne betragtes.

Øen har ganske få turister og en stor del af befolkningen lever, som man altid har gjort i Polynesien.

Husene er ofte uden vinduer, der er ingen døre mellem rummene, maden fanges i lagunen, og kokosnødderne falder ned fra himlen.

Øen rummer samtidig et fortrinligt og velassorteret fransk supermarked, kassedamer, bankdirektører og mænd, der kan håndtere gravemaskiner. Sådan er det polynesiske samfund – en blanding af det oprindelige og globaliserede samfund, – tilsyneladende uproblematisk.

Også her er livet helt spektakulært under vandet Vi kan placere bådene lige over koralhaverne og de farvestrålende fisk, eller lave ekspeditioner langs de endeløse koralrev, som beskytter de fredfyldte laguner.

I strandkanten på Tahiti og Moorea

Den sidste uge af opholdet tilbringes på hotel eller pension på Tahiti eller Moorea.

Vi kan præsentere et udvalg af forskellige muligheder for overnatning fra imponerende luksus hoteller til mere beskedne og intime pensioner og småhoteller. Alt efter eget ønske og valg kan vores rejsebureau, sammen med deres agenter derude, sørge for formidlingen af værelser i denne sidste uge af opholdet derude.

Vi fandt et rigtig fint hotel/pensionat på Moorea i okt. 2008. Der er 8 -10 bungalows helt nede ved vandet i en vidunderlig have med udsigt til koralrevet. Der er en lang badebro og glimrende muligheder for at snorkle og svømme. Efter at have besøgt Moorea og kigget på mange overnatningssteder, mener vi, at dette ubetinget er det fineste sted på øen.

Det har siden vist sig at de fleste på de næste tre rejser derover, har valg at indlogere sig her i dette paradis. Stedet ejes af Mr. Edmee, som på alle måder bidrager til at hans gæster nyder opholdet.

De er forberedt på, at vi kommer igen her i 2020 og vi forsøger at aftale en god rabat.

Linareva Beach Resort

TripAdvisor certificate of Excellence 2011,2012, 2013,2014 & 2015
BP1 Haapiti
98729 Moorea
French Polynesia
www.linareva.com

Priser

Pris 37.800 kr
– med forbehold for prisstigninger

Vore priser inkluderer

  • Flyrejse Kastrup – Raiatera
  • Overnatning på udturen i Papeete
  • Transfer fra lufthavnen til Sunsail base
  • Ophold på bådene
  • Leje af båd og udstyr
  • Bådforsikring
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • Ansvarsrisiko forsikring ifølge EU lov

 

Prisen inkluderer endvidere transportskat og passagerafgift i Danmark samt ekstern lufthavnsafgift.

Ikke inkluderet

Afbestillingsforsikring, sygdoms- og hjemtransportforsikring, tilslutning fra provinslufthavn i Danmark.
Rejseudgifter Tahiti – Moorea under hotelophold sidste uge af opholdet Fælleskasse til mad, drikkevarer samt udgifter til immigration etableres ombord. (Normalt 280 Euro for hele perioden).

Vi er registreret i Rejsegarantifonden nr. 1456

 

Hvornår rejser vi?

Få overblik over planlagte sejlerrejser med Ship O´høj eksotiske sejlerrejser.